ՌԴ ԱԳՆ պաշտոնական ներկայացուցիչ Մարիա Զախարովան լրագրողներին իրազեկել է, որ իրենք խնդրել են պաշտոնական Բաքվին Ադրբեջանում Ռուսաստանի դեսպանատան հյուպատոսական բաժնի աշխատակիցներին հնարավորություն ընձեռել այցելելու Ռուսաստանի քաղաքացիներին։ «Ցավոք, այս պահին Ռուսաստանի դեսպանին հնարավորություն չի տրվել այցելեուլ Ռուսաստանի քաղաքացիներին, այդ թվում՝ ռուսական լրատվամիջոցների լրագրողներին»,- հավելել է Զախարովան:               
 

Ի՞նչ ենք ուտելու տոներին

Ի՞նչ ենք ուտելու տոներին
30.12.2017 | 11:39

«Էմ Փի ՋԻ» ՍՊԸ-ն իրականացրել է հարցում Նոր տարուն պատրաստության մասին: Հարցումը իրականացվել է Երևանում հեռախոսային տարբերակով, 620 քաղաքացու հետ, հետազոտության իրականացման ժամանակահատվածն է 16.12.2017-22.12.2017: Հարցին՝ որտե՞ղ եք պատրաստվում դիմավորել Նոր տարին, հարցվածների 80,6 տոկոսը պատասխանել է՝ տանը, 6,5 տոկոսը` երկրից դուրս, նույնքանն էլ քաղաքից դուրս, ռեստորանում, սրճարանում` 3,2 տոկոս:


Հարցին՝ ե՞րբ են սկսում կատարել ամանորյա գնումները, քաղաքացիների 2 տոկոսը պատասխանել է՝ նոյեմբերին, 28 տոկոսը՝ դեկտեմբերին, 55 տոկոսը՝ վերջին 10 օր, 10 տոկոսը չի կատարում: Հարցին՝ ու՞մ համար են գնում ամանորյա նվերը, 89 տոկոսն ասել է՝ ընտանիքի անդամների, 48 տոկոսը՝ բարեկամների, 42 տոկոսը՝ ընկերների, 28 տոկոսը՝ կոլեգաների:
Ամանորյա սեղանի ուտեստների առումով 69 տոկոսը ասել է, որ պատրաստելու է տոլմա, նրբաբլիթ՝ 46 տոկոսը, խոզի բուդ` 45 տոկոսը, հնդկահավ` 14 տոկոսը, ձուկ, խորոված` 10 տոկոսը: Հարցվածների 60 տոկոսը պատրաստում է մայրաքաղաքային աղցան, հավի կրծքամսով աղցան` 31 տոկոսը, սնկով` 13 տոկոսը, Կեսար` 16 տոկոսը: Խմորեղեններից հարցվածների 42 տոկոսը պատրաստում է փախլավա, գաթա, 31 տոկոսը` «Նապոլեոն», էկլեր` 16 տոկոսը, «Միկադո»` 17 տոկոսը, «Տղամարդու իդեալ»` 6 տոկոսը, էսկիմո` 5 տոկոսը:


Ամանորյա սեղանի խմիչքներից ամենաշատը սեղանին դրվում է օղին` 72 տոկոս, գինի` 70 տոկոս, կոնյակ` 52 տոկոս, շամպայն` 40 տոկոս:
Տոնական նախապատրաստական աշխատանքները հաճելի են 50 տոկոսի համար, պարտականություն` 24 տոկոսի, ֆինանսական ծանր բեռ` 18 տոկոսի, հաճելի հանգստյան օրեր` 16 տոկոսի, ձանձրալի, հոգնեցուցիչ` 10 տոկոսի:

Դիտվել է՝ 7066

Մեկնաբանություններ